Var med

Konstutställning

I cafeterian och intilliggande storstugan har kyrkan sitt galleri, där olika konstnärer och kreatörer ställer ut månadsvis. Välkommen!

 

Hösten 2017

 

”Naturens kraft” – måleri med Susan Sponberg

9-28 september

Susan Sponberg, Uppväxt i Göteborg, bor nu i Alingsås. Lärare och bibliotekarie. Familjen viktig för henne samtidigt att på något sätt få utveckla sin konstnärliga och kreativa sida. Närhet till naturen viktigt i hennes bildmotiv och där klimatpåvekan allt större plats i skapande. Arbetar med akvarell och akryl, stilleben och landskap.

Konstnärlig utbildning, bl. a KV konstskola 2011-2013, Intensiv kurser på Gerlesborg 2013-2017, Folkuniversitetet och ABF.

 

Sommarfröjdakvarellutställning med Sophie Palm

30 september – 26 oktober

Sophie Palm, Bor i Borås, lärare, har alltid tyckt om att skapa med händerna. Har de senaste åren blivit mycket med papper och scrapbooking. Till vardags undervisar hon vuxna på Särvux. Leder akvarellkurser sedan 9 år i Immanuelkyrkan, Borås.

Konstnärlig utbildning, Estetisk linje på Helsjöns folkhögskola bl. a, kortare kurser på bildningsförbund.

 

Alingsås en stad i förändring - foto utställning Ulf Lance Karlsson

28 oktober – 22 november

Ulf Lance Karlsson, Välkänd Alingsås fotograf. Återvänder nu med en omdisponerad dokumentation av hur Alingsås såg ut vid fototillfällena- bilderna visar sextiotalet och till mitten av åttiotalet med några undantag. Ulf har arbetat många år med facktidningar och produktbilder.

 

Vardagspsalm - utställning med Charlotta Folkelind

25 november- 10 januari

Charlotta Folkelind, kalligraf och illustratör. Akvarell och tusch. Hon arbetar bl. a med metallstift som fylls på med gouache eller akvarellfärg.  Skapar brukskonst väggkalendrar– ”psalmanackan” – poster – kort och bokillustrationer.

Konstnärlig utbildning, KV konstskola, Kalligrafi för Lars Laurentii, Stockholm.

 

konstverk2              Susan Sponberg                            Sophie Palm                   Charlotta Folkelind
              ”Naturens kraft”                          ”Sommarfröjd”                   ”Vardagspsalm”

 Välkomna!

Lisbeth Axelsson Lindh

Förfrågningar 0322- 63 87 73, lisbeth.lal@telia.com