Evangelistkvartetten

Evangelistkvartetten på gång igen.

Evangelistkvartetten fortsätter att turnéra även detta år. Ända sedan 2001 har de fyra evangelisterna sjungit tillsammans i många sånggudstjänster.

Mest har man sjungit under sommartid, eftersom flera av medlemmarna arbetat i Turistmissionen på Kanarieöarna under vinterhalvåren.

De fyra sångarna delar lidelsen för Jesus och medmänniskors frälsning. Och de delar lusten att sjunga ut budskapet. Flera av dem har verkat som evangelister i många år.

Dan-Inge Olsson från Sösdala är gruppens pianist och musikaliske ledare. Han är musikdirektör och pastor. Dan-Inge är en mycket uppskattad sångarevangelist vars tonsättningar är välkända och älskade.

Göran Klemetz från Falun ersätter Mats Gunnarsson som andre tenor. Göran har varit lärare och läkare och är sedan några år musikevangelist i Turistkyrkan på Gran Canaria. Han har sjungit i många körer och som solist.

Jan Erixon från Älvängen är välkänd evangelist och författare. Bl.a. är han erkänd som en god uttolkare av Dostojevskijs evangeliska budskap. Jan är 1 bas.

Carl-Olov Hultby från Sala är också resande evangelist. Han har bidragit med flera egna sånger till kvartettens repertoar. Han sjunger 2 bas.

De fyra sjungande evangelisterna möter stort gensvar i sina sånggudstjänster. Många längtar efter den innerliga tonen i sångerna om Gud och livet. Därför är det ofta fullsatta lokaler som tar emot kvartetten.

Genom sina fyra cd-skivor har också sångarna nått väldigt många människor. Skivorna har sålts i stora upplagor. Ett bevis för att mjuk, andlig stämsång har en stor plats i folksjälen.