Verksamheter

Konstutställning i Equmeniakyrkan Alingsås

SKRIVA OCH RITA MED TRÅD
27 augusti-29 september
Skriva och rita med tråd är vänprojektet fullt av kreativ lust och nybörjarstygn.  
– Vi är glada amatörer, men åh, så mycket glädje det ger, säger Ingela Hakberg Kjörk som tillsammans med Anna Hagnell visar fritt broderi i Galleri Equmeniakyrkan i höst.  
Ingela broderar ord på återbrukad textil; dukar, handdukar, till och med en och annan sko. Anna gör fritt broderi och ylleapplikationer på vadmal.  
– Det är en sån glädje att skapa. Jag syr lite slarvigt, det är processen mer än resultatet som är det härliga, säger Anna som är nybörjare som brodös.  

Broderi har fått ett uppsving de senaste åren då många uppskattar det kontemplativa fokus som uppstår när man syr. Genom att visa sina bilder vill Ingela och Anna uppmuntra fler att prova på att brodera. 

UTSTÄLLNING MED ELISABETH AXÉLL 
1 oktober – 28 oktober (vernissage 1 okt kl. 11)
 Elisabeth Axéll är etablerad konstnär med hemvist i Falkenberg. Elisabeth har tidigare arbetat som diakon i vår kyrka och det känns roligt att hon nu gör påhälsning i form av en konstutställning. Så här beskriver hon sitt arbete: 
 
Elisabeth bor och har ateljé på Grimsholmen, strax söder om Falkenberg, nära havet och den orörda naturen. Hon har målat och skapat under många år och har hunnit med en hel del utställningar 
på välrenommerade gallerier och konstsalonger i vårt avlånga land. Har gjort utsmyckningar och temabild till körverk och illustrationer till en musikmässa Är du nyfiken på mitt cv och vill du se mer av det jag gör så rekommenderar jag att du går in på min hemsida eller instagram. 

Mina bilder rör sig i spannet mellan det föreställande och det abstrakta och är oftast en bearbetning av egna subjektiva händelser i tankar och det verkliga livet. Arbetar för det mesta i akryl och oljefärger på duk, men även akvarellen är rolig att ta sig an. Gör också skulpturala verk som erbjuder spännande möjligheter. Överhuvudtaget tycker jag att det är roligt att experimentera med materialet och vill hela tiden hitta nya former och vägar för mitt skapande. 

UTSTÄLLNING MED BARBRO MELIN
29 okt-25 nov (vernissage 29 okt 11-15)
Jag är uppvuxen I Värmland men har varit bosatt i Alingsås sedan många år tillbaka. Så länge jag kan minnas har skapandet i att teckna och måla följt mig. Jag älskar naturen med alla dess vackra färger och försöker bevara alla synintrycken inom mig. Jag inspireras av naturen och alla dess skiftningar. Att sitta stilla på en plats och bara begrunda naturens skönhet ger en känsla av frid. Mina första oljefärger fick jag vid 11 års ålder. De senaste drygt 20 åren har jag målat intensivt och deltagit i många samlingsutställningar samt separatutställningar. Sedan 2003 har jag regelbundet gått kurser för att förkovra mig.

UTSTÄLLNING MED AMY SVANTESSON
26 nov-1 jan (vernissage 26 nov 11-15)
Mina tavlor är mycket färg och jag målar vått i vått med oljefärg men även skisser på personer med blyerts. Jag kan ha sett en fin bild eller tagit ett fint fotografi och tänkt att detta skall jag måla av så när jag får en viss känsla i kroppen börjar jag och kan inte sluta förrän tavlan är färdig. Om jag avslutar innan och tänker fortsätta en annan dag så blir det aldrig riktigt som jag vill ha det. Man skall helst se mina tavlor på avstånd.