Verksamheter

Konstutställning i Equmeniakyrkan Alingsås

LANDSKAP
12 februari – 7 mars

Eriks Norbergs hobbies är att skriva, måla akvarell och att ”försöka göra det som Ludwig van Beethoven sa är så lätt, nämligen att spela ett instrument, eftersom det bara gäller att träffa rätt tangent vid exakt rätt tillfälle.”

”Undrar hur Picasso och alla andra konstgenier skulle uttryckt samma sak när det gäller att pränta något på ett papper, eller en canvas? Det lilla jag vet om honom är dock att han ansåg att alla kan måla, men att det tas ifrån oss redan som barn. Jag väljer att vara ett barn och inte låta någon tala om för mig vad jag kan och inte kan, i alla fall när det gäller akvarell, som har oanade och oändliga möjligheter, inte minst till ett livslångt lärande.”

Att vilja utrycka sig i konst går som en röd tråd genom släkten på min mammas sida, där vissa uppnått en erkänt hög nivå i sitt måleri, eller inom arkitektur, så jag har antagligen fått en släng av den delen av DNA:t som får en att känna detta behov, dock utan att jämföra mig med dem. ”Jag målar rätt och slätt för att jag njuter av det, mest därför att det försätter mig i ett meditativt tillstånd när jag gör det!” Erik Norberg 72 år gift bor i Kinna. Utbildad telegrafist vid Sjöbefälsskolan i Göterborg.

RÖTTER OCH VINGAR
13 mars – 11 april

Mossan i skogen lyser med en nästan fluorescerande grön ton och marken är lerig och mjuk efter allt regn. Högt upp i träden hörs trevande fågelsång men det borde vara för tidigt för vårfåglar. Jag går i skogen och läker, hämtar kraft och styrka. Jag följer trädens rötter ner i marken och fåglarnas vingar manar och utmanar. Neråt, uppåt, framåt, vidare. ”Jag heter Karin Celander och försöker mitt i livet kombinera mina olika roller. Jag fungerar som koordinator för våra egna tre alltmer självständiga unga vuxna i hemmet och som matte/kemi-lärare för andras ungdomar i min roll som gymnasielärare. Samtidigt arbetar jag kreativt inom måleri, fotografi och skrivande. När jag i vår får glädjen att ställa ut hos er så blir det just med titeln ”Rötter och vingar”. Det får spegla det vi vill rusta våra barn och ungdomar med, men kanske inte minst oss själva. Växandet tar aldrig slut och det behöver ständig näring.