Var med

Konstutställning i Equmeniakyrkan Alingsås

I cafeterian och intilliggande storstugan har kyrkan sitt galleri, där olika konstnärer och kreatörer ställer ut månadsvis. Välkommen!

“ÅTERSEENDE”
Retrospektiv utställning med Dan Eidland

7 mars – 8 juni

Dan Eidland hade ett brinnande engagemang för konsten. Som yngre bedrev han studier för konstpedagog Ole Lambertsen i Danmark men för övrigt var han självlärd. Han deltog i ett flertal konstutställningar, båda egna och jurybedömda. Hans stora engagemang för konsten ledde till att han blev ledamot och intendent för Alingsås konstförening. Utöver konstnärskapet författade Dan ett 20-tal böcker inom poesi, barn- och ungdom, samt skrev en handfull pjäser. Dan Eidland var under lång tid medlem i Equmeniakyrkan Alingsås. 

Sommarsalong
från 12 juni
Bilder i urval från Kyrkans arkiv & skrymslen

Fototryck av akvarell målningar av Evelyn Stuart Hardly (1865-1935) brittisk illustratör och författare som producerade över 1000 målningar med bibliska motiv. Vernissage 15 juni kl 11.00.

“Rötter och vingar”
Akvareller med Karin Celander
12/9 – 7/10 (preliminära tider)

Karin försöker mitt i livet kombinera olika roller; Hon fungerar som koordinator för sina tre alltmer självständiga tonåringar och som matte/ kemilärare för andras ungdomar i sin roll som gymnasielärare. Samtidigt försöker hon utveckla ett kreativt arbete inom måleri, fotografi och skrivande. När hon nu i vår får glädjen att ställa ut några alster hos oss så blir det just med titeln ”Rötter och vingar”. Det får spegla det hon vill rusta sina barn och ungdomar med, men kanske inte minst oss själva. Växandet tar aldrig slut och det behöver ständig näring.