Verksamheter

Konstutställning i Equmeniakyrkan Alingsås

BLANDADE VERK
13 november – 6 december

Helena Knuuti visar olika tekniker i sina bilder. Hon utforskar olika medier som akvarell, akryl, tusch, cyanotopi och fotografi.

”Jag var bara 3 år när vi kom till Sverige. Jag, mina fyra storebröder och mina föräldrar. Året var 1969 och det var brist på arbete i Finland. Far hade fått arbete på Volvo. Framtiden skulle komma se olika ut för oss, barnen men den gemensamma nämnaren skulle bli konsten. Jag följde mina bröders konstutövning vid sidan av, drömmande och fascinerande. Inte förrän mina tre barn blivit vuxna skulle mitt konstintresse få möjlighet att ta sig uttryck i olika skepnader. Jag älskar färger. Fascineras av hur de kan sättas samman för att skapa en känsla. Kan fördjupa mig i linjer. De är så klara, böljande och uttryckesfulla”. Helena bor idag i Björboholm i Lerums kommun.

Helena har studerat digital bildbehandling, rörlig bild, visuell kommunikation på Jönköpings universitet, distansutbildning i konst på Malmfältens folkhögskola. Målat akvarell med vägledning av Iréne Lidvall Gullersby och lärt sig cyanotopi av Sarah Lycesten.


GLAD KONST – CLEAN WATER
2 oktober- 8 november.

Golooba Kaabi kommer från Uganda och är sedan 2012 bosatt i Borås. Han brinner för vattenförsörjning i byar i Uganda och driver personligen ett projekt där. Han arbetar också för organisationen Center for rural Development Africa, som arbetar med att förbättra barns levnadssituation. Med sina bilder vill han förmedla att det är främst kvinnor och barn som påverkas av att inte ha rent vatten.

Den 9 oktober har Café Kungen lördagsöppet och då kommer även Kaabi finnas på plats i kyrkan med sin utställning. Han kommer att kunna svara på frågor om sin konst och dessutom visa några filmer som tar upp ämnet om rent vatten i hemlandet Uganda kl. 11.

HEM LJUVA HEM
11 december – 10 januari 2022

Många av oss har gamla bonader hemma som sitter på väggar eller ligger undanstoppade i våra linneskåp. Flitigt broderade i hemmets lugna vrå, förmedlar de ofta ett tröstande ord eller livsvisdom längs vägen. I denna utställning vill vi samla exemplar av denna vardagliga och vackra konstform. Du får gärna vara med i utställningen och visa just din bonad.

Lämna in din broderade bonad med text till Lisbeth Axelsson Lind på kyrktorget den 9 december kl. 13-17.