Verksamheter

Café Existens våren 2022

Några gånger per termin bjuder vi in till cafékvällar med intressanta gäster och ämnen. Kvällarna sker i samarbete med Akademibokhandeln i Alingsås. Varje cafékväll startar med drop in-fika kl. 18:30 och fortsätter med föreläsning kl. 19. Observera att vi är tillbaka med caféet på torsdagskvällar. Våren 2022 ser ut såhär:

17 MARS – OLA LARSMO
Ola Larsmo – författare, kulturjournalist och samhällsdebattör, tidigare ordförande i svenska pennklubben, sedan 2018 sitter han i styrelsen för PEN international. Ola har skrivit en mängd romaner, essäer, noveller och artiklar. Han har mottagit en rad litterära priser och utmärkelser. Den senaste romanen ”Översten” handlar om ett häpnadsväckande emigrantöde; Knut Oscar Brundin. -Folk har glömt lite för mycket, säger Larsmo, som motivering till sin historiska roman. Den verklige Brundin, översten, växte upp i ett svenskt ”helvete” på 1800-talet, slogs för slavarnas frihet i USA, startade Betelseminariet i Sverige… Missa inte denna makalösa historielektion som serveras på Café Existens av författaren själv torsdagen den 17 mars.

7 APRIL – CECILIA MELDER
I april gästas caféet av Cecilia Melder, som framför allt forskar i ämnet Existentiell folkhälsa. Hon berättar om hur livsåskådning, tro och religiositet påverkar vår hälsa, även den fysiska. Välkommen att lyssna och lära den 7 mars!

5 MAJ – RICKARD SJÖBERG
När vårvärmen förhoppningsvis har kommit, så kommer också journalisten och programledaren på TV 4 Rickard Sjöberg till Café Existens. Hans bok ”Våga vara modig” ligger som grund för hans föreläsning om att finna vägar till att förändra sin vardag när det behövs.