En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen

I Café kungen kan du besöka vårt galleri med varierande utställningar!

Öppettider (samma som cafeterian)
Måndag – fredag: kl. 10.00 – 14.00 (öppnar 19/8).
Lördagscafé: kl. 10.00 – 13.00 (startar 31/8).

Under sommaren har vi ingen utställning.
Se kommande utställningar nedan:

September månads utställare – Ingela Wadbring

Vernissage lördag 31/8 kl. 11.
Utställningen pågår mellan 31/8-27/9.

Med utgångspunkt i luffarslöjdens material och verktyg arbetar jag med olika slags metalltråd: järn-, koppar-, aluminium-, galvaniserad- eller plastöverdragen tråd. Träd är ett favoritmotiv, det finns så mycket symbolik i just träd som jag tycker om. Ramarna är återbruk från gamla tavlor, jag är en flitig loppis- och antikaffärsbesökare.

Min ateljé ligger utanför Alingsås, i Hjälmared. Är jag hemma så öppnar jag gärna för besökare! Förutom träd, gör jag smycken i olika material samt bruksföremål i rostfri tråd. Jag håller också workshops med trådarbeten. 

Jag har varit medlem i Konstriket sedan 2020. Den allra första utställningen jag hade var i Juni by i Sundsvall 2019, och därefter har jag haft ett tjugotal utställningar i Alingsås, Vårgårda, Göteborg och Sundsvall. Under sommaren 2024 ställer jag ut på Strandverket i Marstrand (31/5-11/6) och Stampens kvarn i Alingsås (29/6-18/8). Därefter ser jag fram emot att ställa ut i Ekumeniakyrkan.

Till vardags arbetar jag som professor i journalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall, och vid sidan av att forska/undervisa och arbeta med tråd, så skriver jag också romaner.

På min hemsida kan man läsa mer: https://ingelawadbring.se/, eller på mina sociala medier-konton: ingela wadbring på Facebook och Instagram.

Oktober månads utställare – Fotogruppen Brännvidd

Vernissage lördag 28/9 kl. 11

Utställningen pågår mellan 28/9-25/10.

Fotogruppen Brännvidd har sin grund i Equmeniakyrkan i Vårgårda. Vi är en grupp som träffas varannan vecka ibland utflykter men också träffar i kyrkan där alla får möjligheten att visa sina bilder. 

Detta är tredje gången som vi får ställa ut våra bilder i Equmeniakyrkan Alingsås.