En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen

Intervju med konfirmander

Intervju med konfirmander

När det här skrivs har vi precis gått i mål och avslutat konfirmationen för denna terminen, tanken var att vi denna söndagen skulle haft en stor konfirmationsfest med både vänner, nära och kära. Men på grund av läget som råder har vi tagit beslutet om att skjuta fram konfirmationshögtiden till efter sommaren, och vi hoppas då kunna få samlas igen. Jag sitter här med tre utav årets konfirmander, Lova, Stephanie & Linnéa. Tre härliga tjejer som under året fått lära sig mer om livet, den kristna tron och fikat i mängder!

Varför valde ni att gå konfan här i Equmeniakyrkan?

Stephanie: Jag valde att gå i Equmeniakyrkans konfa då jag har gått i den kyrkan ända sen jag var liten. Jag kände mig tryggare att gå konfan här!

Linnéa: Jag valde att gå konfa här eftersom det verkade som ett trevligt sätt att få nya vänner och utveckla tron. Jag har växt upp i en kristen familj och har alltid haft den delen med mig, och det här verkade som en chans att få egna perspektiv och få min egna tro

Lova: Jag valde att gå konfa här i Equmeniakyrkan eftersom att jag visste att mina kompisar skulle gå här. Dessutom så är Equmeniakyrkan min och min familjs ”hemkyrka” så det var ganska självklart att jag skulle gå konfan här.

Vad tycker ni har varit allra bäst med konfan?

Lova: Det jag tycker har varit bäst med konfan har varit allt skratt och nya vänner. Men även att man har växt i sin tro och lärt känna både sig själv och Gud. (Och såklart allt fika)

Stephanie: Enligt mig har det bästa med konfan var att vara med härliga människor och lära känna dem.

Linnéa: Mina höjdpunkter under det här året har varit lägret och hajkerna. Det var härligt att komma iväg och kunna fördjupa sig mer än vad man hann under de vanliga konfagångerna. Detta samtidigt som man kunde spendera mer tid med de andra och njuta av lägerkänslan.

Vad roligt att ni fått lära känna så många nya vänner! Men finns det något som har varit dåligt med konfaåret?

Stephanie:  Jag skulle säga att det inte finns något som varit dåligt. Allting har varit väldigt kul!L

Lova: Det sämsta är att jag fått kramp i mina kinder några gånger för att jag skrattat så mycket!

Det känns ju verkligen som att ni har haft en kanonår! Vad skulle ni vilja säga till den som går och funderar på om den ska gå konfa?

Linnéa:Gör det! Jag ser ingen anledning till att inte prova. Det finns så mycket att vinna och inget att förlora. Den här chansen lär inte komma igen så passa på. Plus att man får fika.

Stephanie: Det är väldigt värt att vara med. Om man gillar att ha mycket härliga stunder. Det finns också trevliga konfaledare som gör en glad!

Lova: Om du funderar på att konfirmera dig så ska du absolut göra det, det finns ingenting att förlora!

Nu har ni ju gått konfirmation under ett helt år, med många skratt, mycket fika, lektioner och andakter. Är det någon speciellt ni tar med er från detta året som ni kommer att minnas?

Lova: Jag skulle säga att det sista lägret som var på Sjöhaga var väldigt bra! Det var otroligt roligt och dessutom många intressanta ämnen då vi b.la. fick fokusera lite mer på att lära känna oss själva.

Linnea: Jag tar med mig nya perspektiv på tankar om livet och tron som jag har fått höra under året.

Stephanie: När vi pratade om självförtroende, självkänsla och självbild lärde jag mig väldigt mycket. Jag såg mig på ett helt annat sätt än vad jag gjorde förr.

Om ni fick beskriva konfaåret med tre ord, vilka skulle det vara?

Linnéa:Gemenskap, nya tankar och fika.

Lova: Roligt, lärande och gemenskap!

Stephanie: Härligt, mycket skratt och bäst!

Tack för detta tjejer! Så roligt att ni ville tar er tiden för att svara på lite frågor! Vi ses!